Tα Google Glass, τα έξυπνα γυαλιά της Google με οθόνη και κάμερα που υποτίθεται θα γινόντουσαν ο επόμενος υπολογιστής του κόσμου, τελικά δεν είναι νεκρά. Η Google πιστεύει ακόμα σε αυτό το προϊόν και για αυτό το λόγο ανακοίνωσε σήμερα τη κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσής του.
Τα νέα Google Glass δεν προορίζονται όμως για απλούς καταναλωτές, όπως η πρώτη γενιά. Η Google τα ανέπτυξε για χρήση σε εργοστάσια και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και τα έχουν ήδη λάβει μεγάλες εταιρίες, όπως η Boeing, η GE και η DHL. Με όνομα Google Glass Enterprise Edition, είναι το ίδιο μοντέλο που είδαμε για πρώτη φορά σε έγγραφο του FCC το 2015 και αργότερα σε αγγελία στο eBay το προηγούμενο καλοκαίρι.

Η νέα έκδοση του Google Glass έχει καλύτερη κάμερα (8 megapixels αντί για 5), μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερο Wi-Fi και επεξεργαστή, και προστέθηκε ένα κόκκινο φωτάκι που ανάβει όταν ο χρήστης τραβάει βίντεο. Τα ηλεκτρονικά μέσα του πλέον αφαιρούνται και μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλα -συμβατά- προστατευτικά γυαλιά ή γυαλιά οράσεως.
Ο επικεφαλής του project, Jay Kothari, αναφέρει ότι «αυτό δεν είναι πείραμα. Ήταν πείραμα πριν από τρία χρόνια. Τώρα έχουμε πλήρης παραγωγή […]». Ο Astro Teller, ο επικεφαλής του ερευνητικούς τμήματος X της Alphabet, δήλωσε ότι ακόμα δεν ξέρουν πού θα καταλήξει αυτό το προϊόν. Θα επικεντρωθούν σε τομείς που έχουν σημασία και θα προσαρμόσουν ανάλογα το προϊόν.
Η Alphabet από σήμερα θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες από επιχειρήσεις για τα νέα Google Glass Enterprise Edition.